Isoflavones en la menopausa

12:26:00

Dos articles en relació als efectes de les isoflavones en la menopausa i en base a l’evidència un posicionament:

Conclusions
Les isoflavones són beneficioses en el cicle de la dona, concretament, durant la menstruació. Perquè durant aquesta època amb la desaparició de la menstruació els nivells d’estrògens disminueix considerablement, i amb això, les funcions que portava a terme aquesta hormona estan afectades.
Per tant, tal com s’observa als articles, la presencia de fitoestrógens (localitzats del aliments d’origen vegetal) afavoreix el correcte funcionament de les accions que regulava els estrògens, ja que, les isoflavones tenen l’estructura química similar als estrògens.
Els efectes que controla són: bloquejar l’efecte estrogenic d’alguns teixits, possible efecte cardioprotector i evitar la pèrdua de massa òssia. Tot això perquè pot modificar el perfil lipídic, millorar la reactivitat vascular, són vasodilatadores, tenen efectes antioxidants sobre la LDL, inhibeixen l’agressió plaquetària i la trombogènesis i influeix positivament a nivell de la placa ateromatosa.
Tot i això, un estudi realitzat senyala altres factors colaterals com: exercici, tipus de dieta, etc. poden influir i interpretar-se com propis dels beneficis.


Bibliografia
Beltrán Montalbán, E. Isoflavonas y riesgo cardiovascular en la menopausia Ginecología y obstetricia clínica, ISSN 1695-3827, Vol. 6, Nº. 4, 2005, págs. 221-229.
Gris Martínez, J.M., (2006) Isoflavonas en mujeres menopáusicas. Medicina clínica, ISSN 0025-7753, Vol. 127, Nº. 9, 2006, págs. 352-356


You Might Also Like

0 comments

VISITAS