Eritropoesi, síntesis d'eritròcits

22:21:00

Com regeneres la pèrdua de glòbuls vermells quan fas una donació de sang?

Un cop s'ha donat sang és produeix hipòxia i provoca la estimulació per la producció renal d’eritropoetina EPO (hormona) activant major conversió de proeritroblasts a reticulòcits i més reticulòcits entren a la circulació sangínia a conseqüència més eritròcits a la sang. 

Els eritròcits es sintetitzen a la medul·la òssia vermella mitjançant cèl·lules mare pluripotencials. Aquestes es diferencien en cèl·lules progenitores, amb la finalitat de obtenir eritròcits, són les CFU-E, després es tornes a diferenciar en cèl·lules prepulsores en cèl·lules proeritroblasts. Els proerutroblasts es divideixen diverses vegades produint cèl·lules que comencen a sintetitzar hemoglobina Al final, una cèl·lula propera al final del desenvolupament perd el nucli i es converteix en reticulòcit. Contenen alguns mitocondris, reticle endoplasmàtic i ribosomes. 
Passan els reticulòcits a la sang, amb la perduda del nucli provoca que s'enfonsi la part central de la cèl·lula, el que li dóna la forma bicòncava característica de l'eritrocit.  



You Might Also Like

0 comments

VISITAS